Tænk på miljøet, når du afholder konferencer

Når man afholder konferencer, er det næppe klimaet og miljøet der fylder mest i ens tanker – men hvis man har det i mente, når man skal vælge et konferencecenter, så kan man være med til at støtte op om at gøre noget godt for miljøet.

 

Vælg et konferencecenter med bæredygtige initiativer

 

Der findes mange konferencecentre i Danmark – og nogle af dem er mere bæredygtige end andre. Et godt eksempel på et bæredygtigt konferencecenter er HUSET Middelfart, der har en række initiativer, der hjælper med at gøre CO2-aftrykket mindre og hjælper til med at passe på miljøet. 

 

HUSET Middelfarts initiativer

 

Som sagt, så er HUSET Middelfart et godt eksempel på et konferencecenter, der har rigtig mange bæredygtige initiativer. Blandt andet så har HUSET nedsat mængden af vasketøj – det betyder at i stedet for at vaske og skifte lagener ofte, som man gør på rigtig mange konferencecentre og hoteller, så bliver disse ikke vasket, medmindre de rent faktisk er brugt – det minimerer vandforbruget og sørger for at der ikke bliver vasket unødvendigt. Derudover bruger HUSET Middelfart også kun miljømærket sæbe til vask af tøj. 

 

I restauranten er der også stor fokus på bæredygtighed. Restauranten arbejder konkret med FNs verdensmål nr. 7 og nr. 12, som handler om at reducere madspild. HUSET prøver i den forbindelse at minimere produktionen – så der kun produceres lige hvad der skal bruges, og ikke mere end det. De rester, der er i overskud, forsøger restauranten at anvende så godt som muligt – hvis der for eksempel er nogle æbler i overskud, kan de presses om til juice. Derudover har HUSET Middelfart en masse aftaler med lokale producenter, der også nedsætter klimaaftrykket og sørger for, at der er friske, lokale råvarer – og langt de fleste af dem er også økologiske. 

 

De grønne alternativer

 

HUSET Middelfart har allerede mange bæredygtige initiativer, men derudover har de også en konkret fremtidsplan, der sikrer endnu flere bæredygtige initiativer i HUSET – og en målsætning om, at hele konferencebranchen skal være mere bæredygtigt. 

 

HUSET Middelfarts målsætning frem til år 2025 er at varmeforbruget skal reduceres med 10%, 40% af elforbruget skal dækkes med el fra deres eget solcelleanlæg, elforbruget skal reduceres med 10%, madaffald i HUSET skal reduceres med 75% og mængden af ikke-genanvendeligt affald skal reduceres med 50%. 

 

Benyt naturen 

 

En anden måde at støtte miljøet på, er ved at udnytte naturen – i HUSET Middelfart er der skønne naturomgivelser, der kan bruges til at afholde arrangementer. HUSET deler også matrikel med Byggecentrum, Danmarks største byggeudstilling, hvor der er mulighed for at gæster kan afholde mindre workshops eller gruppemøder i. HUSET ligger også lige ned til Hindsgavl Dyrehave, hvor man i naturskønne omgivelser kan afholde arrangementer for arbejdspladser eller lignende – for eksempel kan man hygge sig med teambuilding øvelser, eller kongespil, og fra HUSET kan du altid få snacks og drikkevarer med.