Gastanke – en grøn og billig energikilde til erhvervslivet

Dette indhold er sponsoreret

Gastanke er en grøn og billig energikilde til erhvervslivet. Gastanke findes i mange størrelser, former og designs, og derfor kan de nemt indpasses i enhver virksomhed. Gastanke giver en stabil strømforsyning, og dermed mindskes risikoen for afbrydelser i el-forsyningen. En gastank er også en miljøvenlig energikilde, da de ikke udleder CO2 eller andre skadelige stoffer i atmosfæren. Gastanke kan anvendes til mange forskellige formål, herunder opvarmning af bygninger, produktion af varmt vand, tørring af produkter og mange andre ting. Læs mere om gastanke på www.primagaz.dk/erhverv/produkter/gastanke

Hvad skal man overveje, når man installerer en gastank?

Når man installerer en gastank, skal man overveje, hvor den skal placeres. Gastanken skal placeres på en jævn og stabil overflade, så den ikke vælter eller flytter sig. Gastanken må ikke placeres for tæt på vandkilder som for eksempel brønde, damme eller floder. Gastanken må heller ikke placeres for tæt på bygninger eller andre genstande, der kan blive beskadiget af en eventuel lækage fra gastanken. Gastanken skal have et fast fundament, så den ikke kan flyttes eller vælte. Desuden bør man også overvejer, hvor stor tanken skal være, da det afhænger af, hvor meget gas man kan kommer til at bruge, og til sidst bør man også overveje, om man vil have gastanken placeret oppe på eller under jorden. De har hver deres fordele og ulemper, så det er værd at gå begge muligheder igennem, før man beslutter sig.

Hvilke ulemper er der ved at have en gastank?

Gastanken skal placeres udendørs, og den skal have en fast forbindelse til bygningens installation. Gastanken skal være forsynet med en sikkerhedsventil, som lukker automatisk af, hvis der er fare for overtryk i tanken. Endvidere skal gastanken have en niveaumåler, så man kan se, hvor meget gas der er tilbage i tanken. Gastanken skal desuden jævnligt efterses af en fagmand for at sikre, at den fungerer optimalt. Derudover kan gastanken optage en masse plads, især hvis man vælger at placere tanken over jorden. Placerer man tanken under jorden, har man mere areal at gøre med, men det kan være besværligt at efterse og påfylde tanken.

Er gas miljøvenligt?

Gas er et biprodukt ved raffinering af olie, så det kan betegnes som et fossilt brændstof. Dog er det værd at medtage, at gasen udleder langt mindre CO2 end andre fossile brændsler som kul og olie. Gas kan også være en effektiv energikilde, hvis den bruges til at drive varmepumper eller andre energieffektive teknologier. Man kan derfor argumentere for, at gas er en af de grønnere energikilder der er til rådighed.