Sådan vælger du det rigtige sengebord

Der findes et hav af forskellige sengeborde, så det kan være svært at vælge. For skal et sengebord være væghængt eller fritstående? Og skal det være af træ, metal eller MDF? Læs mere om valg af sengebord herunder.

 

Skal et sengebord være væghængt eller fritstående?

Det er muligt at få sengeborde, der enten hænger på væggen eller står på ben på gulvet, men hvad er bedst? Der er fordele og ulemper ved begge typer af sengeborde. Vælger du et væghængt sengebord, så får du en elegant løsning. Det er super enkelt og smukt, når et sengebord hænger på væggen. Et væghængt sengebord fylder ikke meget, så du kan nemt have ting stående under det. Ulempen ved et væghængt sengebord er, at det kan tage tid at montere på væggen. Derudover kan du ikke nemt flytte det, hvis du f.eks. vælger at flytte sengen til et nyt sted i soveværelset. Vælger du et fritstående sengebord, så får du et praktisk sengebord, som er nemt at sætte op. Du kan enkelt flytte rundt på det, hvis du ønsker at stille det et nyt sted. Ulempen ved et fritstående sengebord er, at det fylder en del mere end et væghængt sengebord. Benene fylder meget i rummet, så du ofte heller ikke kan have noget stående under selve sengebordet.

 

Hvilket materiale skal et sengebord være i?

Der findes mange forskellige sengeborde, og de kan fås i flere forskellige materialer. For skal sengebordet være af metal, MDF eller træ? Valget afhænger meget af din stil og budget. Er du på udkig efter et prisvenligt sengebord, så er det oplagt at vælge et i MDF. De er ofte ikke specielt dyre, men er heller ikke udført i ligeså høj kvalitet som metal eller træ. Vælger du et sengebord i træ, så får du et flot sengebord i høj kvalitet. Der findes mange forskellige sengeborde i træ, så du nemt kan finde et, som passer til din stil og smag. Et sengebord i træ holder noget længere end et i MDF, så du kan have glæde af det i mange flere år. Er du på udkig efter en lidt rustik løsning, så kan du overveje et sengebord i metal. Et sengebord i metal er super holdbart og kan fås i mange forskellige farver. Der findes ikke ligeså mange forskellige slags sengeborde i metal, som der findes i træ, så det kan være lidt sværere at finde et, som passer ind alle steder.

 

Hvad er forskellen på et natbord og sengebord

Mange forhandlere har både natborde og sengeborde, men hvad er forskellen? Et sengebord og et natbord er sådan set det samme. Begge typer er designet til at stå ved siden af sengen og har plads til opbevaring af en lampe eller en god bog. Det kaldes formentlig noget forskelligt, fordi folk søger på noget forskelligt. Forhandlerne har altså valgt at kalde nogle af deres produkter for sengeborde og andre af dem for natborde, så de er sikre på, at deres kunder finder frem til siden med senge- og natborde, uanset hvad de søger på.