Rengøring af Træterrasse med Terrasse rens: Sådan gør du:

Er din træterrasse blevet grå og kedelig at se på, er det nødvendigt at fjerne skidt, snavs, blåsplint og gamle malerrester før du kan behandle den igen.

Er din træterrasse meget medtaget af alger, skidt og snavs, anbefaler vi at du renser træet i dybden.

 

Rens af træterrasse med Primacol Trærenovering

Primacol trærenovering er et algebekæmpende produkt som kan anvendes til alle former for trækonstruktioner. Produktet er let at bruge og fremragende til at fjerne snavs, blåsplint og misfarvninger forårsaget af svampe og andet snavs. Produktet genopretter samtidig et friskt og sundt udseende på træet.
Sådan renser du dine gamle træmøbler
Det eneste du skal bruge når du vil rense din gamle træterrasse er:

En gammel opvaskebørste, En balje/beholder, Handsker, Primacol Trærenovering

  1. Før du anvender Primacol Trærenovering skal du fugte træet over det hele. På denne måde åbner du træets årer og produktet får optimale forhold at arbejde under.
  2. Når træmøblerne er gjort våde, vasker du dem med Primacol trærenovering – produktet skal være ufortyndet. Husk at bære handsker når du anvender produktet.
  3. Skrub dine træmøbler indtil alt snavs og skidt er væk. Du kan opleve at det er nødvendigt at gentage processen et par gange, hvis træet er meget slidt og medtaget.
  4. Når du er færdig med at rense træet, anbefaler vi at du sliber det let med fint sandpapir og derefter giver det en omgang halvdækkende træbeskyttelse. Fordelen ved at anvende halvdækkende træbeskyttelse eller lasur træbeskyttelse er, at pigmenteringen i træbeskyttelsen vil beskytte træet mod UV-stråler og andre vejerlige forhold, samtidig med at træets naturlige årer og strukturer forbliver synlige.

 

Rengør Træterrasse med Junckers terrasserens

Terrasse- og Havemøbelrens fra Junckers er et basisk rengøringsmiddel til rengøring af dine udendørs træelementer såsom havemøbler af træ og træterrasser.

Produktet afrenser misfarvninger, skimmel, snavs, alger og fedt på alt udendørs træværk.


Fjern alt løst snavs ved at vaske med rent vand med en stiv børste eller en skrubbe.
Omryst produktet grundigt før brug. Bland med varmt vand 2:1.
Fordel opløsningen med en børste og lad det virke i 5-20 minutter. Skrub herefter overfladen grundigt.
NB! Træet må ikke tørre ud. Undgå kontakt til aluminiums- og glasoverflader.
Når du har renset træelementerne, vask da med rens vand mens du igen skrubber med en børste.
Når træet er helt tørt kan du behandle det med træbeskyttelse eller træolie.

Kan man nemt rense træterrasse med Gjøco terrasserens?

Ja! Gjøco Terrasserens fjerner gammel snavs, træolie og andre forureninger. Produktet bleger og opfrisker farven på træet. Produktet er særdeles velegnet til terrasser, havemøbler i træ og andre udendørs trædetaljer.


Fugt træet grundigt med vand.
påfør derefter Gjøco terrasserens med en pensel eller en sprøjte.
Efter 5-10 min kan du skrubbe træet med en hård børste. Skyl herefter grundigt med rent vand.
Gentag behandlingen om nødvendigt.
Herefter kan du give din træterrasse den behandling som du foretrækker; træolie eller halv- eller heldækkende træbeskyttelse.

 

Rengøring af Træterrasser for alger

Gjøco algefjerner kan anvendes på alle typer udendørs arealer, såsom tag, facader, stakit, terrasser, mure og markiser. Produktet kan altså anvendes på både sten, beton, træ og stof hvor det effektivt men skånsomt fjerner alger om forebygger mod fremtidige angreb.

Fjern alger fra din træterrasse:
Fjern alt mos, snavs og skidt før du behandler dit emne med algefjerner. Du kan med fordel fugte overfladen hvis den er meget tør for at reducere dit forbrug af produktet.
Bland Gjøco algefjerner med vand (1:4) og påfør med en sprøjte, pensel eller svamp. Lad produktet virke i minimum et døgn før du renser det igen. Produktet løsner algernes rødder, og de vil normalt forsvinde indenfor et år. Afrenser du en horisontal flade såsom en husmor kan det være nødvendigt at afrense med Gjøco husvask til facader. Undgå at algebehandle dine emner i frist eller direkte sollys.

Slibe Træterrasse

Når du er færdig med at afrense og vaske din træterrasse, skal du slibe den let. Da du har renset træterrassen med vandholdige produkter, vil nogle af træfibrende have rejst sig. Når du sliber din træterrasse sikrer du sig at overfladen og den endelige finish, bliver så jævn og smuk som muligt. 

Afslibning af terrasse; kan man selv?

Du kan sagtens selv slibe din træterrasse. Anvend en såkaldt girafsliber som er på skaft – det vil lette arbejdet betydeligt for dig.  Slib med sandpapir korn 150-180.