Bæredygtighed

Vi bevæger os mod en mere bæredygtig fremtid. Vi fokuserer mere på vedvarende ressourcer som vand, sollys, vind og planter, vi er blevet mere acceptable for at genbruge tøj og øget skepsis over for fast fashion, og vi er blevet mere bevidste om ikke at smide så meget mad ud. Vi ønsker at reducere belastningen på planeten og gøre det nemmere for de næste generationer, for at hjælpe med at gøre planeten til et bedre sted at leve. Både som enkeltpersoner og virksomheder er der ting, vi kan gøre for at bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Som enkeltpersoner kan vi smide mindre mad ud og blive bedre til at bruge rester. Vi kan købe et par tøj af god kvalitet i stedet for meget tøj i lav kvalitet til en lav pris. Det samme gælder tilbehør. Vi kan for eksempel købe flotte kvalitetsbriller i stedet for briller af lav kvalitet, der går i stykker efter en dag, eller smykker, der ikke bliver grå efter nogle uger. Små tiltag i vores hverdag kan således hjælpe kloden meget på sigt, og vi viser vores solidaritet med de næste generationer ved at være miljøbevidste.

Som virksomhed kan du opmuntre dine medarbejdere til at være miljøbevidste. Du kan opfordre dem til at cykle på arbejde i stedet for at tage en bil. Du har også mulighed for at skære ned på papirforbruget, da de fleste virksomheder er meget digitale. Det kan være en god idé at indføre ét miljøvenligt tiltag hver uge eller måned for at hjælpe med at reducere belastningen på vores planet, sådan som Luxreaders har gjort med sit Green Team. Desuden sælger de læsebriller til en rimelig pris, der er fremstillet af acetat, som er et miljøvenligt materiale.

Vi bemærker måske ikke miljøændringerne så godt i hverdagen her i de industrialiserede lande. Det er hovedsageligt i udviklingslande, hvor man forstår, hvor vigtigt det er at tage fat på miljøspørgsmål. Det er vigtigt at se, at vi skal handle overalt i verden, for at hjælpe de steder, der er hårdest ramt af den globale opvarmning. Samarbejde mellem mennesker og lande er helt afgørende for at forbedre situationen.