Hvorfor kan øl ikke være bæredygtigt?

Hvis du har haft biologi i skolen, så kan du måske huske, at hvis man gærer en øl for eksempel, så dannes der alkohol, men der dannes også CO2 undergæringen. Jeg tror derfor de fleste har den opfattelse, at det er svært at lave bæredygtigt øl. Der kunne man dog ikke tage mere fejl, for tænk hvis man for eksempel kunne fjerne alt transport undervejs inden øllet rammer din gane – Kunne det ikke være fedt?

Ølbrygning – Det kan være bæredygtigt

Hvis man brygger sit eget øl, så skal der naturligvis bruges nogle råvarer. De råvarer skal transporteres. Da det er de samme råvarer som bryggerierne bruger, så er det en god idé at købe her https://box2brew.dk/. Fordi det er de samme råvarer, så udleder de råvarer den samme mængde CO2. Heldigvis der det ikke særlige meget, for når korn vokser, så optager det CO2, på samme måde som andre planter.

Når man bestiller sin råvarer, så skal det ikke transporteres mere, inden det skal drikkes. Når råvarerne er i hus, så brygger du øllet hjemme ved dig selv. Her bliver det brugt noget energi på hovedsagelig opvarmning. Det kommer man ikke ude om. Det er dog typisk EL man bruger til det formål, så hvis man sørger for at bruge grøn strøm, så er CO2 belastningen meget begrænset. Når man har kogt øllet, så skal det køles ned. Her anvender bryggerierne strøm til den nedkøling. Jeg har selv gjort det hjemme ved mig selv, at jeg har gravet en regnvandsbeholder ned og sat en lille pumpe på den. Jeg henter derfor vand til nedkøling i min regnvandsbeholder og når det så er brugt, så hælder jeg det faktisk tilbage til denne regnvandsbeholder – Jeg bruger på den måde slet ikke vandet, for det kan bagefter bruges til for eksempel vaks af bil, til at vande have etc. Det er utrolig bæredygtigt at lave nedkøling på den måde. Du kan finde flere gode råd her https://brewlex.dk/

Når øllet så er færdigt, så er det allerede det sted hvor det skal nydes. Her skal det ikke med en eller anden lastbil, for det er allerede hjemme ved det. Det skal blot køles lidt ned så er du klar til at nyde det. Hvis du godt kunne tænke dig at tænkte lidt mere bæredygtigt, så skulle du også til at overveje om ikke det var noget for dig at starte med at brygge øl selv. Du kunne jo tilmed give dig selv undskyldningen, så du er nød til det for miljøets skyld – Det er om ikke andet en god undskyldning når naboen er over for at drikke en øl næste gang – I gør det jo bare for miljøets skyld, så det bliver i nød til.