Grøn omstilling i hjemmet: få lavet et energitjek og optimér husets grønne profil

Bæredygtigthed er på alles læber, og efterhånden svømmer vi i et hav af gode råd og måder, hvorpå vi kan omstille os i privaten. Generelt er vores rolle som forbrugere et af de steder, vi kan hjælpe både miljø og klima – men det er ikke kun ift. vores mad- og købsvaner.

 

Det gælder i særdeleshed også i forhold til vores forbrug af el, vand og varme. De fleste moderne og nye boliger lever alle sammen op til de højeste standarder for isolering og udnyttelse af ressourcer.

 

Men bor du i en ældre ejendom, kan det være en stor fordel både for pengepungen og for den grønne omstilling at få lavet et energitjek og energioptimering af dit hus.

Hvad er et energitjek?

Et energitjek dækker over en grundig gennemgang af de installationer, udstyr og lignende, du har i hjemmet. Dette udføres typisk af din lokale elektriker, som udover selve eftersynet også kommer med udførlige råd til, hvordan I i samarbejde kan omstille dit hjem med bæredygtige energikilder.

 

Der kan imidlertid være forskellige grunde til, at man får foretaget et energitjek. Hvor nogle mennesker motiveres af det bæredygtige aspekt, handler det for andre om at optimere energiforbruget og mindske udgifterne til el.

 

Uanset hvad, der ligger til grund for beslutningen om at få foretaget et energitjek, så kan man ved at implementere nye, mere tidssvarende installationer og smarte styresystemer både forøge husets værdi og samtidig sikre et bedre indeklima.

Hvornår bør man energioptimere sit hjem?

Som udgangspunkt er det altid det rette tidspunkt at optimere sit hjem. Dette kan både gøres som en løbende proces, hvor man først skifter gamle elinstallationer og derefter implementerer forskellige smartløsninger.

 

Det er selvfølgelig også en mulighed at få lavet en totalløsning. Dette anbefales især, hvis man i forvejen står over for en større renovering, eller man er ved at bygge nyt. Fordelen ved totalløsningerne er, at man er garanteret en billigere og ideel løsning, der fungerer med det samme, samtidig med at man investerer i en bæredygtig og langtidsholdbar model fra start.

Hvem skal man kontakte?

Når man skal have foretaget et energitjek og have energioptimeret sin bolig, er det en autoriseret el-installatør, man skal kontakte. Bor man i Aalborg eller omegn, er elektrikerfirmaet, Jens Meldgaard, blandt de førende på området.

 

Med flere års erfaring har folkene hos Jens Meldgaard de nødvendige kompetencer, som gør, at du er sikret en løsning til dit hjem, der ikke alene mindsker dit CO2-forbrug, men som også giver dig et bedre energiudbytte.

 

Således er der tale om en win win løsning, da du både gør noget godt for miljø, klima, dig selv og din økonomi på sigt.