Evighedsbuketter er den bæredygtige måde at købe buketter til hjemmet

Flere og flere leder efter bæredygtige måder at leve på i alt fra madlavning, over have og indretning og til valg af bil. En af de ting, hvor du kan gøre en forskel i co2 regnskabet er at udskifte den ugentlige blomsterbuket med en evighedsbuket.

 

En evighedsbuket er tørrede blomster buketter der er behandlet så de kan holde sig i rigtigt lang tid, ja nærmest evigt – deraf navnet evighedsbuket. Der er lavet undersøgelser på at hvis du udskifter din ugentlige buket med en evighedsbuket, vil du over 6 måneder have reduceret dit klima ”buketaftryk” med 99%. Selvfølgeligt hvis du vælger en klimabevidst leverandør.

 

Buketter er ofte en klimasynder

 

Mange er ikke klar over at friske, afskårne blomster ofte er lidt af en klimasynder. Det hænger sammen med at blomsterne ofte drives frem i drivhus frem for under åben himmel, hvilket er ganske energikrævende. Andre buketter dyrkes i et land som Kenya, og her vil den lange transportvej også gøre noget negativt for klimaet.

Dertil dyrkes skæreblomster også ofte med brug af store mængder sprøjtemidler, for at gøre blomsterne så smukke som muligt.

Nogle danske leverandører gør meget ud af at producere snitblomster der er dyrket under åben himmel, uden brug af sprøjtemidler og med vanding fra opsamlet regnvand. Hvis du er klimabevidst så husk at vælge en leverandør der lever op til dette.

 

Dekorer dit hjem med tørrede blomsterbuketter

 

Som du kan fornemme af ovenstående, så kan du med god samvittighed købe masser af evighedsbuketter til hjemmet med rigtig god samvittighed. Der findes buketter i blå, grøn, lyserød – ja snart sagt alle farver og alle størrelser, blot man kigger sig lidt omkring. Det er med andre ord blot fantasien der sætter grænser for, hvordan du bruger planterne i din indretning.

 

Men du kan også sagtens lave dem selv. Det er jo blot tørrede blomster der er bundet til smukke buketter, så har du adgang til blomster fra en staudehave, eller elsker du at gå ture i naturen og finde vilde blomster, ja så er det blot at sætte sig ind i nogle få principper omkring tørring af blomsterne og blomsterbinding, så er du godt på vej.

 

Ønsker du at dyrke dine egne blomster til dine buketter, så er der få karakteristika du skal tænke på, når du vælger dine stauder. Som udgangspunkt er det nemmest at tørre blomster med et lavt fugtindhold. Derfor er ”tørre” blomstertyper det nemmeste og bedste valg. Det kan f.eks. være tidselkugle og mandestro, eller måske græsser med smukke aks.

Du skal naturligvis vælge blomster der vil se smukke ud i haven, så du kan have fornøjelse af dem når du går tur i haven så vel som i buketter.